Foto bij Week van de Pleegzorg

Week van de Pleegzorg

Pleegzorg: dat kan op verschillende manieren

Sommige gezinnen zorgen voltijds voor een kind. Anderen enkel in het weekend of tijdens vakanties. En nog andere gezinnen vangen kinderen in crisissituaties op. 

Soms zorgen gezinnen voor 1 kind, maar sommigen geven ook broertjes en zusjes een warme thuis. Er zijn ook pleegzorgers die een volwassene met een beperkting opvangen.

Je leest het al: pleegzorg kan op verschillende manieren. Maar 1 ding hebben die manieren gemeen: pleeggezinnen tonen altijd een bijzonder engagement.

Ontdek pleegzorg

Tijdens de Week van de Pleegzorg van 8 tot en met 17 november ontdek je alles over pleegzorg: Wat is het? Hoe pak je het aan? Wat zijn de ervaringen van pleegzorgers en kinderen? Hoe kan je zelf pleegzorger worden?

Ben je geïnteresseerd? Schrijf in via www.pleegzorg.be voor digitale en live infosessies.

#pannenkoekenvoorpleegzorg

Op woensdag 13 november zet Pleegzorg Vlaanderen alle pleegzorgers in de kijker. Doe mee en deel je recept voor pannenkoeken op sociale media met #pannenkoekenvoorpleegzorg.

Waarom pannenkoeken? Omdat iedereen zijn eigen unieke recept heeft voor deze lekkernij. Net zoals pleegzorgers op hun eigen unieke manier zorgen voor anderen. 

Meer info

www.pleegzorg.be

Blijf op de hoogte via

nieuwsbrief

en

facebook